SULJE VALIKKO

avaa valikko

Avain: Ofelian suru on matka taiteen historiaan ja omakohtainen teos surusta

Krista Launosen Ofelian suru on tutkimusmatka taidehistoriasta tutun Ofelian tarinaan sekä erityisesti John Everett Millais’n Ophelia-maalauksen taustoihin. Kirja kertoo myös kirjoittajan henkilökohtaisesta menetyksestä, surusta ja siitä toipumisesta.

Krista Launosen sisko kuoli jouluna 2016. Pian sen jälkeen Launonen törmäsi sattumalta John Everett Millais´n maalaukseen joessa kelluvasta, hukkumaisillaan olevasta naisesta, Ofeliasta. Kuva kiehtoi, koska se kuvaa surua niin onnistuneesti. Kuvan takaa paljastui tarina, johon nivoutuvat William Shakespearen Hamlet-näytelmä, romantiikan ajan taiteilija John Everett Millais ja hänen mallinsa, 22-vuotias Elizabeth Siddal.

"Siskoni kuoltua jouduin rakentamaan lähes koko identiteettini uudelleen. Ophelia-maalaus ja siitä kirjoittaminen auttoivat minua surussani valtavasti. Maalaus kiskoi minut rannalle, kun kelluin surussani", kertoo Krista Launonen.

Launonen haluaa tehdä kirjassaan suruprosessin näkyväksi ja ymmärrettäväksi sekä tarjota surevalle välineitä toipumiseen.
"Sureminen on muuttunut paljon Viktorian ajalta. Olisin monesti kaivannut esimerkiksi suruhuntua tai -merkkiä, jotta suruni olisi tunnistettu. Suru oli tuolloin näkyvää, nyt se on siivottu kulttuuristamme lähes kokonaan.”

Krista Launonen on taideterapeutti ja kuvataiteilija. Häneltä on aiemmin ilmestynyt neljä tietokirjaa.

Teos: Ofelian suru
Tekijä: Krista Launonen
ISBN: 9789523041929
julkaisupäivä: 04.10.2018


Katso tästä kaikki tiedotteet!


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Avain, viestintäjohtaja
Vilja Perttola, puh. 040 755 3319
vilja.perttola@avain.net

Krista Launonen, puh. 044 7099 888
krista@mielitila.fi

arvostelukappaleet: info@avain.net


Kuva: Ofelian suru, Krista Launonen.
ISBN: 9789523041929

Ajankohtaista


SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot