Tieto on valtaa, mutta kuinka hallita tietotulvaa? Tässä kirjassa etsitään kadonnutta tolkkua räjähdysmäisesti lisääntyvien blogien ja teknologiaportaalien takaa:
Voiko Wikipediaan luottaa?
Miksi Google digitoi kirjastojen kokoelmia?
Mitä tarkoittavat RSS, podcastit ja Web 2.0?
Tiedon partaalla tarkastelee bitti- ja mediavyöryn aiheuttamien oireiden, kuten infoähkyn, taustalla olevaa todellisuutta. Kun digitaalinen informaatio lisääntyy ja monistuu yhä kiihkeämmin, hiljaisuus, pimeys ja yksinäisyys muuttuvat rajallisiksi luonnonvaroiksi 24/7-yhteiskunnassa.
YTT Kimmo Tuominen toimii Eduskunnan kirjaston palvelujohtajana ja tiedon hankinnan, käytön ja organisoinnin dosenttina Oulun yliopistossa. Hän on tutkinut tiedonhankintakäyttäytymistä, informaatio- ja medialukutaitoja sekä digitaalisen tiedon hallintaa ja organisointia. Tässä kirjassa hän kuvaa ja analysoi niitä menetelmiä ja teknologioita, joiden avulla informaatiokatastrofia on ajateltu voitavan siirtää tuonnemmaksi.
Tiedon partaalla tarjoaa välineitä tiedon digitalisoitumista koskevaan keskusteluun. Se soveltuu myös informaatio-, media- ja viestintätieteelliseksi oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Tiedon partaalla -teoksen toinen laitos on perinpohjaisesti uudistettu ja ajanmukaistettu versio alkuperäisestä kirjasta.