SULJE VALIKKO

avaa valikko

Totta tosiaan : kotimaisia lasten ja nuorten tietokirjailijoita
42,00 €
Ilmainen toimitus
Avain
Sivumäärä: 256 sivua
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2015 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Ensimmäistä kertaa nostetaan esille kotimaisia lasten ja nuorten tietokirjailijoita. Parinkymmenen tekijän joukosta löytyy laaja kirjo niin tyylejä, tiedon alueita, popularisoinnin tapoja kuin mielenkiintoisia työpareja esimerkiksi tietokuvituksen käytössä.

Kotimainen lasten ja nuorten tietokirjallisuutemme on monikerroksista ja jatkuvasti ajankohtaista oli kysymys sitten johdatuksista löytöretkien vaivoihin, avaruuden valloituksen jännittäviin vaiheisiin tai Mona Lisan hymyn salaisuuteen.

Kirjassa tarkastellaan myös tiedon välittämisen tapoja tiedon popularisoinnista historiallisen ja arkielämän tarinoiden käyttöön. Tekijöillä on myös omia vastauksia miksi kirjoittaa juuri lapsille ja nuorille. Millainen on kirjoittamisprosessi? Miten otetaan huomioon kohderyhmät? Tietokirjassa yhteistyö kuvittajan kanssa on erityisen tärkeää - miten tieto solahtaa silmille?

Kirjojen elinkaarien aikana on tapahtunut muutoksia suosiossa. Lasten tietokirjallisuudessa näkyy tarjonnan pirstaloituminen, käännöksien laadun merkitys ja toisaalta kirjan kokonaisilmeen muuttuminen.

Kari Vaijärvi on tietokirjailija, toimittaja ja kirjastonhoitaja, joka on kirjoittanut useita oppaita lasten lukemisesta ja tietokirjallisuudesta Suomessa.

Tuote ei tilattavissa.
Totta tosiaan : kotimaisia lasten ja nuorten tietokirjailijoitazoom

SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot